• Scherpe prijzen
  • Persoonlijk contact
  • Gratis PDF opmaak
Meer informatie

Duurzaamheid en kwaliteit staan centraal in alles wat we doen. Wij begrijpen de impact van verpakkingsmaterialen op het milieu en nemen daarom onze verantwoordelijkheid door zo duurzaam mogelijk te produceren. Dit doen we door uitsluitend samen te werken met productiepartners die dezelfde doelen nastreven en door onze klanten aan te moedigen om duurzame(re) keuzes te maken. Onze missie: er samen voor zorgen dat duurzame draagtassen en (verzend)verpakkingen de standaard worden voor de gehele retailsector.

Duurzame productie van draagtassen en (verzend)verpakkingen

Samen met onze productiepartners streven we ernaar om zoveel mogelijk gebruik te maken van hernieuwbare of recyclebare grondstoffen. Daarbij worden de grondstoffen zo efficiënt mogelijk ingezet door restmaterialen te minimaliseren en  – indien mogelijk – opnieuw te gebruiken. Wij beschikken over een aantal certificaten die ons doel om bedrukte tassen en verpakkingen zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren onderstrepen:

 

FSC®-gecertificeerd

RetailBags is FSC®-gecertificeerd. Het internationale onafhankelijke FSC®-keurmerk (Forest Stewardship Council) verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. We hebben als doelstelling om 100% van het papier en karton dat van binnen en buiten de EU komt FSC®-gecertificeerd in te kopen. 

EcoVadis

Wij zetten ons al jaren in om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te produceren. Deze inspanningen hebben ons in 2024 een gouden EcoVadis-medaille opgeleverd en daar zijn we trots op. Door middel van onze deelname aan het EcoVadis-programma geven wij onze klanten inzicht in onze prestaties op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze transparantie draagt bij aan de risicobeheersing en daagt ons uit om ons te blijven verbeteren.

Trees for All

Ter gelegenheid van Earth Day plant Trees for All elk jaar bomen in Nederland en Borneo namens verschillende bedrijven, waaronder RetailBags. Zo dragen we bij aan de compensatie van de CO2-uitstoot die vrijkomt bij de productie van onze bedrukte draagtassen en verpakkingen.

Tfa web

Logistiek

De productie van onze draagtassen en verpakkingen vindt wereldwijd plaats. Hiervoor werken we samen met partners die – net als wij – streven naar een duurzaam productieproces. Indien technisch en economisch mogelijk, kiezen we altijd voor productie binnen Europa. Voor de logistiek werken we samen met een aantal vaste transporteurs, waaronder HST uit Enschede. Zij beschikken over een Lean & Green Star. Dit is een CO2-reductieprogramma dat bedrijven stimuleert om de milieubelasting te verminderen. Tot slot plannen wij het transport zo efficiënt mogelijk, zodat er alleen volle trucks de weg opgaan.

Logistiek

Wat kunt u doen?

Om er samen voor te zorgen dat duurzame tassen en verpakkingen de standaard worden in de retailsector, hebben we ook uw hulp nodig. Door te kiezen voor duurzame draagtassen en (verzend)verpakkingen, verkleint u de ecologische voetafdruk van uw onderneming. Kies bijvoorbeeld voor onze duurzame draagtassen van graspapier, herbruikbare canvas tassen of FSC®-gecertificeerde verzendzakken. Ook voor plastic tassen hebben we duurzamere alternatieven, zoals plastic tassen van gerecycled plastic (tot 80% gerecycled in verband met stevigheid). Wij denken hierover graag met u mee. Bekijk alvast onze duurzame tassen en verpakkingen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of een offerte aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.